Jjolmyeon – Taitei reci picanti dulci-acrisori

 

5 from 1 vote
Print

Jjolmyeon - Taitei reci picanti dulci-acrisori

Jjolmyeon - Tăiței reci picanți dulci-acrișori.

Course Main Course
Cuisine Coreeana
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 2 persoane
Calories 1 kcal
Author KJ Center

Ingredients

  • 450 g tăiței Jjolmyeon
  • 350 g muguri de soia sunt deja murați – fiind la conservă
  • 1/2 varza rasa
  • 1 bucata morcov taiat feliute (sticks-uri)
  • 1/2 castravete taiat feliute (sticks-uri)
  • 1 foaie alge uscate prăjite și tăiate, după păstrate proaspete la rece
  • 1 ou fiert tare
  • 1 ceapa verde maruntita
  • sare

Pentru sos

  • 5-6 linguri pasta de arderi iute
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura fulgi de ardei iute
  • 2 linguri otet de mere
  • 2 catei usturoi tocat marunt
  • 2 linguri sirop de orez (sau sirop de proumb)
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingura seminte de susan

Instructions

  1. Sosul și mugurii de soia

    • Combinați ingredientele pentru sos intr-un bol și amestecați-le bine

    • Puneti jumătate din muguri intr-un castron mare, iar restul depozitați-l în frigider.

  2. Pregătirea tăițeilor

    • Puneți la fiert o mare oală cu apă.

    • Adăugați tăițeii în apa fierbinte.

    • Amestecați din când în când cu o lingură de lemn, pentru ca să nu se lege între ei. Acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă timp de 5 minute la foc mediu.

    • Incercă să vezi dacă tăițeii sunt fierți. Ar trebui să fie gumoși dar moi. Dacă nu sunt destul de moi, mai lasați-i la fiert pentru înca 2 minute.

    • Strecurați și puneți tăițeii în apă foarte rece. Amestecați-i cu mâna, aruncând excesul de apă și lăsati-i să se răcească de tot. Strecurați.

  3. • Adăugați varza rasă, morcovul și sosul în bolul cu mugurii de soia. Amestecați bine cu o lingură de lemn.

    • Agăugați tăițeii, uleiul de susan și semințele de susan. Amestecați ușor cu mâna. Puteți să adăugați câteva cuburi de gheața pentru a îi răci.

    • Împărțiți în 2 porții și puneți-le în 2 farfurii largi. Adăugați castravetele, algele mărunțite și jumătate de ou în vârf.

    • Adăugați după gust ceapă verde și sare.

Recipe Notes

Poftă mare! 맛있게 드세요!

Ingriedente necesare:

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *