Mancare coreeana – KimBap

 

5 from 1 vote
Print

KimBap 김밥 - sushi coreean

Denumirea de KimBap (김밥) vine din alaturarea a doua cuvinte Kim 김 (alge) si Bap 밥 (orez).

Practic este orez inpaturit in alge in mijlocul carora se adauga alte ingrediente. 

Course Main Course
Cuisine Coreeana
Prep Time 30 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 2 persoane
Calories 200 kcal
Author KJ Center

Ingredients

INGREDIENTE:

  • 1/2 lingurite seminte de susan prajite
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 cana orez cu bob rotund fiert la ricecooker
  • 3 foi alge uscate
  • 1 castravete
  • 1 morcov
  • 3 feli sunca optional
  • frunze de susan in sos de soia
  • ridiche murata
  • brusture murat
  • ardei gras
  • 1 ou
  • sare
  • covoras de bambus

Instructions

MOD DE PREPARARE:

  1. Orezul se fierbe dupa care se scoate intr-un castron si se adauga sare, ulei si seminte de susan.
  2. Castravetele se curata si se taie pe lungime in fasii de grosimi egale. Oul se bate cu putina sare si se prajeste (ca o omleta) pe ambele parti, dupa care se taie in fasii egale cu cele de castravete.
  3. Morcovul se taie julien si se caleste cu putina sare. Sunca se taie in fasii de aceeasi grosime ca si castravetele.
  4. Foaia de alga se asaza pe planseta de bambus (speciala pentru sushi) cu partea lucioasa in jos si cu latura mai ingusta inspre cel care prepara.
  5. Se intinde orezul pe trei sferturi din suprafata algei (pe lungimea ei). In capatul ramas neacoperit se asaza cateva bobite de orez, pe toata latimea foii, pentru a ajuta la lipirea ruloului la sfarsit. In capatul dinspre cel care ruleaza se asaza, pe lungime, ingredientele: castravetele, sunca, oul si fasiutele de morcov,,ridiche murata,Frunze de susan in sos de soia si brusture murat.
  6. Umplutura de la kimbap poate varia de la simplul kimchi,la bulgogi de porc sau vita.

Recipe Notes

Pofta buna!

Ingrediente necesare pe care le puteti gasi pe site-ul nostru


1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *