BOL POKE

 

Bol Poke

Bolul Poke este o mâncare hawaiana care este înrădăcinat profund în bucătăria japoneză. Poke înseamnă „tăiat în bucăți” și se referă la feliile sau cuburile de pește crud care sunt servite într-un bol împreună cu orez, sos, legume și condimente. Este perfecta pentru o vreme calduroasa deoarece nu necesita gatitul la foc.

Fel Fel Principal
Bucatarie Japoneză
Cuvinte Cheie poke, rapid, sashimi, sushi
Timp Preparare 15 minutes
Timp Total 15 minutes
Portii 2 persoane
Autor KJ Center

Incrediente

Prepararea Orezului

  • 445 g orez pentru sushi
  • 600 ml apa

Sashimi

  • 200 g ton crud pentru sashimi
  • 200 g somon crud pentru sashimi
  • 2~4 lingurite sos pentru Poke

Legume

  • 1 buc. avocado decojit si taiat in bucatele
  • 8 buc. edamame decongelate si decojite
  • 2 fire ceapa verde taiat marunt

Topping optional

  • seminte de susan
  • furikake
  • ghimbir murat
  • wasabi
  • sos sriracha
  • castraveti taiat in cubulete mici

Instructiuni

  1. Spalati 445 g de orez dupa care il puneti la facut cu 600 ml apa.

  2. Taiati tonul si somonul in cubulete si mixati intr-un bol impreuna cu 1~2 lingurite de sos Poke. Puteti sa adaugati mai mult sos dupa preferinta.

  3. Luati un bol si asezati 200 g de orez preparat peste care puneti mixtura cu peste si legumele taiate dupa preferinta.

  4. Mixati si serviti impreuna cu supa miso 😋

Note

Pofta buna!

Ingrediente necesare pe care le puteti gasi pe site-ul nostru


0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *