Mancare Japoneza – Omurice

 

5 from 1 vote
Print

Omurice (Omleta cu amestec de orez si carne pui)

Este un preparat care inglobeaza omleta si orez.

Course Main Course
Cuisine Japanese
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 2 persoane
Calories 300 kcal
Author KJ Center

Ingredients

  • 0,5 ceapa medie/mare
  • 1 buc piept pui
  • 1 lingura ulei de masline
  • 65 g mix de legume congelate
  • 1 lingura sare Kosher
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 250 g orez fiert
  • 1 lingura ketchup
  • 1 lingurita sos de soia

Pentru omleta

  • 2 oua mari
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6 linguri branza cheddar sau orice cascaval

Instructions

  1. Taiati ceapa marunt si pieptul de pui in bucatele de 1 cm.

  2. Intr-o tigaie, puneti uleiul de masline si caliti ceapa pana devine usor bruna. Adaugati si bucatelele de pui si calitile pana devin rumenite. Adaugati dupa aceea mixul de legume si dupa gust adaugati sare si piper.

  3. Adaugati orezul fiert in tigaie si amestecati-l cu restul de ingrediente

  4. Adaugati ketchup-ul si sosul de soia si amestecati totul cu o spatula. Tranferati amestecul pe o farfurie si spalati tigaia pentru a o folosi din nou.

  5. Vom face fiecare omleta separate. Amestecati 1 ou cu 1 lingura de lapte intr-un bol mic.

  6. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu/mare. Cand tigaia este fierbinte, puneti amestecul pentru omleta si lasati sa se coaca bine pe o parte.

  7. Puneti 3 lingurite de cascaval/branza pe o parte a omletei alaturi de orezul fiert. Folosind spatula impaturiti in doua omleta pentru a acoperi continutul. Usor mutate omurice pe o farfurie.

  8. Cat timp este inca fierbinte, acoperiti omurice cu un prosop de hartie pentru a o modela sub forma unei minge de Rugby. Dupa aceea, decorati cu ketchup si altele dupa placul dumneavoastra.

Recipe Notes

Va doriiiiim pofta bunaaaa!

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *