Mancare Japoneza – Supa de pui cu Macha

Supa de pui cu ceai cerde si taitei soba

Supa de pui cu ceai cerde si taitei soba

Fel Main Course
Bucatarie Japanese
Timp Preparare 10 minutes
Timp Gatire 20 minutes
Timp Total 30 minutes
Portii 6 persoane
Calorii 300 kcal
Autor KJ Center

Incrediente

  • 500 ml apa fiebinte
  • 4 pliculete Ceai Verde (sau 1 lingurita rasa pudra Matcha)
  • 1000 ml supa de pui
  • 1 buc ceapa rosie taiata bucatele
  • 1 morcov mai mare, taiat rondele
  • 100 g ciuperci Shiitake taiate bucatele
  • 1 piept de pui dezosat
  • 3 catei usturoi maruntit
  • 1 linguri ghimbir ras
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura sos de tamari fara gluten
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 100 g taitei uscati Soba
  • 150 g patrunjel proaspat maruntit

Instructiuni

  1. Intr-un bol mic, combinati apa fiebinte cu cele 4 pliculete de ceai verde/1 lingurita rasa de pudra Matcha. Lasati la infuzat timp de 5 minute si dupa scoateti pliculetele.
  2. Intr-o oala mare, puneti la fiert supa de pui la foc mediu.
  3. Adaugati ceapa rosie, morcovul taiat si ciupercile. Acoperiti cu un capac si lasati legumele sa fiarba timp de 7-8 minute.
  4. In timp ce supa este pe foc, taiati pieptul de pui in bucatele, nu foarte mari. Adaugati bucatele de pui in oala de supa si lasati-le sa fiarba timp de 8 minute. Acoperiti oala.
  5. Adaugati usturoiul, ghimbirul, sosul de soia/ Tamari, pasta de ardei iute si ceaiul verde peste supa din oala. Amestecati bine. Mai lasati supa sa fiarba timp de 2-3 minute.
  6. Adaugati taiteii Soba si mai lasati la fiert timp de 5 minute. Amestecati ocazional sau pana cand taiteii sunt moi.
  7. Se pot servi pana la 6 portii. Asezonati fiecare bol cu mult patrunjel proaspat. Restul de supa, puteti sa il puneti in frigider, dupa racire.

Note

どうぞ召し上がって下さい (Dozo meshiagatte kudasai) - Pofta bunaaa!

Ingrediente necesare pe care le puteti gasi pe site-ul nostru

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *