Supa japoneza cu pasta miso, orz si boabe edamame

Supa japoneza cu pasta miso, orz si boabe edamame

Supa japoneza cu pasta miso, orz si boabe edamame Serviri: 2
Course Main Course
Cuisine Japanese
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 2 persoane
Author KJ Center

Ingredients

Ingrediente

  • 130 g orz
  • 1 lingurita ulei extra virgin
  • 1 lingurita ghimbir pisat
  • 3 cepe verzi taiate si puse separate partea verde de cea alba.
  • 1400 ml apa
  • 4 linguri pasta de soia fermentata miso + 175 ml de apa fierbinte
  • 250 g boabe organice de soia edamame decojite
  • 1 morcov mic taiat pe diagonala
  • 100 g ciuperci taiate
  • 170 g broccoli taiat in bucati mici
  • ½ lingurita ulei de susan
  • ½ lingura sos de soia sau tamari optional
  • 1 foaie alge uscate – kombu optional

Instructions

  1. Puneti intr-o tigaie medie uleiul si lasati-l la foc mediu-mare pentru putin timp. Adaugati ghimbirul si partea alba a cepei versi si prajiti-le repede la foc mare, timp de 30 de secunde.
  2. Adaugati apa si orzul intr-o oala de supa si puneti-o la fiert. Acoperiti cu un capac si lasati la fiert timp de 20 de minute.
  3. Intre timp, diluati paste de soia (miso) cu apa calda intr-un bol separat. Cel mai usor se face cu o furculita si dupa aceea puneti-l la o parte.
  4. O data ce orzul s-a fiert timp de 20 de minute, adaugati legumele si boabele de soia (edamame) si lasati-le la fiert timp de 5-6 minute si dupa adaugati algele uscate (kombu).
  5. Luati de pe foc. Dupa, adaugati amestecul de miso peste supa, dupa ce a stat putin la racit. Adaugati sosul de soia si uleiul de susan dupa gust. Serviti fierbinte si cu putin patrunjel sau ceapa verde pe deasupra, dupa preferinte.

Recipe Notes

Pofta buna!!!

Ingrediente necesare pe care le puteti gasi pe site-ul nostru


0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *