Mancare coreeana – KimBap

 

Print

KimBap 김밥 - sushi coreean

Denumirea de KimBap (김밥) vine din alaturarea a doua cuvinte Kim 김 (alge) si Bap 밥 (orez).

Practic este orez inpaturit in alge in mijlocul carora se adauga alte ingrediente. 

Course Main Course
Cuisine Coreeana
Prep Time 30 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 2 persoane
Calories 200 kcal
Author KJ Center

Ingredients

INGREDIENTE:

  • 1/2 lingurite seminte de susan prajite
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 cana orez cu bob rotund fiert la ricecooker
  • 3 foi alge uscate
  • 1 castravete
  • 1 morcov
  • 3 feli sunca optional
  • frunze de susan in sos de soia
  • ridiche murata
  • brusture murat
  • ardei gras
  • 1 ou
  • sare
  • covoras de bambus

Instructions

MOD DE PREPARARE:

  1. Orezul se fierbe dupa care se scoate intr-un castron si se adauga sare, ulei si seminte de susan.
  2. Castravetele se curata si se taie pe lungime in fasii de grosimi egale. Oul se bate cu putina sare si se prajeste (ca o omleta) pe ambele parti, dupa care se taie in fasii egale cu cele de castravete.
  3. Morcovul se taie julien si se caleste cu putina sare. Sunca se taie in fasii de aceeasi grosime ca si castravetele.
  4. Foaia de alga se asaza pe planseta de bambus (speciala pentru sushi) cu partea lucioasa in jos si cu latura mai ingusta inspre cel care prepara.
  5. Se intinde orezul pe trei sferturi din suprafata algei (pe lungimea ei). In capatul ramas neacoperit se asaza cateva bobite de orez, pe toata latimea foii, pentru a ajuta la lipirea ruloului la sfarsit. In capatul dinspre cel care ruleaza se asaza, pe lungime, ingredientele: castravetele, sunca, oul si fasiutele de morcov,,ridiche murata,Frunze de susan in sos de soia si brusture murat.
  6. Umplutura de la kimbap poate varia de la simplul kimchi,la bulgogi de porc sau vita.

Recipe Notes

Pofta buna!

Ingrediente necesare pe care le puteti gasi pe site-ul nostru

Citește mai mult

Supa japoneza cu pasta miso, orz si boabe edamame

Print

Supa japoneza cu pasta miso, orz si boabe edamame

Supa japoneza cu pasta miso, orz si boabe edamame Serviri: 2
Course Main Course
Cuisine Japanese
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 2 persoane
Author KJ Center

Ingredients

Ingrediente

  • 130 g orz
  • 1 lingurita ulei extra virgin
  • 1 lingurita ghimbir pisat
  • 3 cepe verzi taiate si puse separate partea verde de cea alba.
  • 1400 ml apa
  • 4 linguri pasta de soia fermentata miso + 175 ml de apa fierbinte
  • 250 g boabe organice de soia edamame decojite
  • 1 morcov mic taiat pe diagonala
  • 100 g ciuperci taiate
  • 170 g broccoli taiat in bucati mici
  • ½ lingurita ulei de susan
  • ½ lingura sos de soia sau tamari optional
  • 1 foaie alge uscate – kombu optional

Instructions

  1. Puneti intr-o tigaie medie uleiul si lasati-l la foc mediu-mare pentru putin timp. Adaugati ghimbirul si partea alba a cepei versi si prajiti-le repede la foc mare, timp de 30 de secunde.
  2. Adaugati apa si orzul intr-o oala de supa si puneti-o la fiert. Acoperiti cu un capac si lasati la fiert timp de 20 de minute.
  3. Intre timp, diluati paste de soia (miso) cu apa calda intr-un bol separat. Cel mai usor se face cu o furculita si dupa aceea puneti-l la o parte.
  4. O data ce orzul s-a fiert timp de 20 de minute, adaugati legumele si boabele de soia (edamame) si lasati-le la fiert timp de 5-6 minute si dupa adaugati algele uscate (kombu).
  5. Luati de pe foc. Dupa, adaugati amestecul de miso peste supa, dupa ce a stat putin la racit. Adaugati sosul de soia si uleiul de susan dupa gust. Serviti fierbinte si cu putin patrunjel sau ceapa verde pe deasupra, dupa preferinte.

Recipe Notes

Pofta buna!!!

Ingrediente necesare pe care le puteti gasi pe site-ul nostru

Citește mai mult

Supa coreeana cu pui si ginseng (삼계탕) – Samgye-tang

5 from 1 vote
Print

Supa coreeana cu pui si ginseng (삼계탕)

Supa coreeana cu pui si ginseng (삼계탕) - o reteta detoxifianta pentru o zi de vara calduroasa! (^_^)

Course Main Course
Cuisine Coreeana
Prep Time 1 hour
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 3 hours
Author KJ Center

Ingredients

Ingrediente:

  • 2.35 l apa
  • 4 catei usturoi 2 intregi si 2 pisati
  • 3 cepe verzi 2 taiate pe jumate si 1 taiata marunt
  • 1 pachet ierburi pentru supa Samgyetang
  • 1 pui pui intreg de 1 kg
  • 50 g orez dulce spalat si lasat la inmuiat in apa rece timp de 1 ora si dupa lasat la scurs.

Amestecul de sare:

  • 1 lingura sare de mare
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • ½ lingurita seminte susan prajite faramitate cu mana

Sursa: seonkyounglongest.com

Citește mai mult

Mancare Japoneza – Supa de pui cu Macha

Print

Supa de pui cu ceai cerde si taitei soba

Supa de pui cu ceai cerde si taitei soba

Course Main Course
Cuisine Japanese
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 6 persoane
Calories 300 kcal
Author KJ Center

Ingredients

  • 500 ml apa fiebinte
  • 4 pliculete Ceai Verde (sau 1 lingurita rasa pudra Matcha)
  • 1000 ml supa de pui
  • 1 buc ceapa rosie taiata bucatele
  • 1 morcov mai mare, taiat rondele
  • 100 g ciuperci Shiitake taiate bucatele
  • 1 piept de pui dezosat
  • 3 catei usturoi maruntit
  • 1 linguri ghimbir ras
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura sos de tamari fara gluten
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 100 g taitei uscati Soba
  • 150 g patrunjel proaspat maruntit

Instructions

  1. Intr-un bol mic, combinati apa fiebinte cu cele 4 pliculete de ceai verde/1 lingurita rasa de pudra Matcha. Lasati la infuzat timp de 5 minute si dupa scoateti pliculetele.
  2. Intr-o oala mare, puneti la fiert supa de pui la foc mediu.
  3. Adaugati ceapa rosie, morcovul taiat si ciupercile. Acoperiti cu un capac si lasati legumele sa fiarba timp de 7-8 minute.
  4. In timp ce supa este pe foc, taiati pieptul de pui in bucatele, nu foarte mari. Adaugati bucatele de pui in oala de supa si lasati-le sa fiarba timp de 8 minute. Acoperiti oala.
  5. Adaugati usturoiul, ghimbirul, sosul de soia/ Tamari, pasta de ardei iute si ceaiul verde peste supa din oala. Amestecati bine. Mai lasati supa sa fiarba timp de 2-3 minute.
  6. Adaugati taiteii Soba si mai lasati la fiert timp de 5 minute. Amestecati ocazional sau pana cand taiteii sunt moi.
  7. Se pot servi pana la 6 portii. Asezonati fiecare bol cu mult patrunjel proaspat. Restul de supa, puteti sa il puneti in frigider, dupa racire.

Recipe Notes

どうぞ召し上がって下さい (Dozo meshiagatte kudasai) - Pofta bunaaa!

Citește mai mult

Mancare Japoneza – Omurice

 

5 from 1 vote
Print

Omurice (Omleta cu amestec de orez si carne pui)

Este un preparat care inglobeaza omleta si orez.

Course Main Course
Cuisine Japanese
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 2 persoane
Calories 300 kcal
Author KJ Center

Ingredients

  • 0,5 ceapa medie/mare
  • 1 buc piept pui
  • 1 lingura ulei de masline
  • 65 g mix de legume congelate
  • 1 lingura sare Kosher
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 250 g orez fiert
  • 1 lingura ketchup
  • 1 lingurita sos de soia

Pentru omleta

  • 2 oua mari
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6 linguri branza cheddar sau orice cascaval

Instructions

  1. Taiati ceapa marunt si pieptul de pui in bucatele de 1 cm.

  2. Intr-o tigaie, puneti uleiul de masline si caliti ceapa pana devine usor bruna. Adaugati si bucatelele de pui si calitile pana devin rumenite. Adaugati dupa aceea mixul de legume si dupa gust adaugati sare si piper.

  3. Adaugati orezul fiert in tigaie si amestecati-l cu restul de ingrediente

  4. Adaugati ketchup-ul si sosul de soia si amestecati totul cu o spatula. Tranferati amestecul pe o farfurie si spalati tigaia pentru a o folosi din nou.

  5. Vom face fiecare omleta separate. Amestecati 1 ou cu 1 lingura de lapte intr-un bol mic.

  6. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu/mare. Cand tigaia este fierbinte, puneti amestecul pentru omleta si lasati sa se coaca bine pe o parte.

  7. Puneti 3 lingurite de cascaval/branza pe o parte a omletei alaturi de orezul fiert. Folosind spatula impaturiti in doua omleta pentru a acoperi continutul. Usor mutate omurice pe o farfurie.

  8. Cat timp este inca fierbinte, acoperiti omurice cu un prosop de hartie pentru a o modela sub forma unei minge de Rugby. Dupa aceea, decorati cu ketchup si altele dupa placul dumneavoastra.

Recipe Notes

Va doriiiiim pofta bunaaaa!

Jjolmyeon – Taitei reci picanti dulci-acrisori

 

5 from 1 vote
Print

Jjolmyeon - Taitei reci picanti dulci-acrisori

Jjolmyeon - Tăiței reci picanți dulci-acrișori.

Course Main Course
Cuisine Coreeana
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 2 persoane
Calories 1 kcal
Author KJ Center

Ingredients

  • 450 g tăiței Jjolmyeon
  • 350 g muguri de soia sunt deja murați – fiind la conservă
  • 1/2 varza rasa
  • 1 bucata morcov taiat feliute (sticks-uri)
  • 1/2 castravete taiat feliute (sticks-uri)
  • 1 foaie alge uscate prăjite și tăiate, după păstrate proaspete la rece
  • 1 ou fiert tare
  • 1 ceapa verde maruntita
  • sare

Pentru sos

  • 5-6 linguri pasta de arderi iute
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura fulgi de ardei iute
  • 2 linguri otet de mere
  • 2 catei usturoi tocat marunt
  • 2 linguri sirop de orez (sau sirop de proumb)
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingura seminte de susan

Instructions

  1. Sosul și mugurii de soia

    • Combinați ingredientele pentru sos intr-un bol și amestecați-le bine

    • Puneti jumătate din muguri intr-un castron mare, iar restul depozitați-l în frigider.

  2. Pregătirea tăițeilor

    • Puneți la fiert o mare oală cu apă.

    • Adăugați tăițeii în apa fierbinte.

    • Amestecați din când în când cu o lingură de lemn, pentru ca să nu se lege între ei. Acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă timp de 5 minute la foc mediu.

    • Incercă să vezi dacă tăițeii sunt fierți. Ar trebui să fie gumoși dar moi. Dacă nu sunt destul de moi, mai lasați-i la fiert pentru înca 2 minute.

    • Strecurați și puneți tăițeii în apă foarte rece. Amestecați-i cu mâna, aruncând excesul de apă și lăsati-i să se răcească de tot. Strecurați.

  3. • Adăugați varza rasă, morcovul și sosul în bolul cu mugurii de soia. Amestecați bine cu o lingură de lemn.

    • Agăugați tăițeii, uleiul de susan și semințele de susan. Amestecați ușor cu mâna. Puteți să adăugați câteva cuburi de gheața pentru a îi răci.

    • Împărțiți în 2 porții și puneți-le în 2 farfurii largi. Adăugați castravetele, algele mărunțite și jumătate de ou în vârf.

    • Adăugați după gust ceapă verde și sare.

Recipe Notes

Poftă mare! 맛있게 드세요!

Citește mai mult